2014 Yılının Son Basın Kartı Komisyonu Toplanıyor
24 Kasım 2014

2014 Yılının Son Basın Kartı Komisyonu Toplanıyor

Basın Kartı Komisyonunun bu yılki dördüncü toplantısı, 04 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.

Komisyona intikal ettirilecek dosyalarla ilgili iş ve işlemlerin zamanında ve doğru yürütülebilmesi için ilk inceleme İl Müdürlükleri tarafından yapılacak. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüklerinden yönlendirilen dosyalar üzerinden işlem yapacağından, basın mensuplarının en geç 28 Kasım 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yönlendirilen başvurular bir sonraki Komisyona sunulmak üzere bekletilecek.

Süreli yayınlarda çalışan basın mensuplarının çalışmalarının yayınlandığı gazete ve dergilere ilişkin örneklerin Komisyon tarafından talep edilmesi halinde öncelikle Devlet Enformasyon Sistemi (DES) baz alınacaktır. Bu nedenle, çalışanlarınca basın kartı başvurusu bulunan gazete ve dergilerin 0 312 583 61 85/61 86/61 98 nolu telefonlardan DES şifresi alarak, yayınlarını düzenli olarak sisteme yüklemeleri önem arz ediyor.

Komisyona, bekleme süresi en geç 04 Ocak 2015 tarihinde dolan başvuru sahiplerinin başvuruları intikal ettirilecektir. Bekleme süresi bu tarihten sonra dolanların başvuruları müteakip Komisyon için değerlendirmeye tabi tutulacak.

Yukarı Çık