İletişim Platformu’ndan Çad’a su kuyusu
10 Ağustos 2015

İletişim Platformu’ndan Çad’a su kuyusu

İletişim Platformu Derneği, üyelerinin desteğiyle temiz su sıkıntısının yaşandığı Orta Afrika’nın yoksul ülkesi Çad’da bir su kuyusu açtırdı.

Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her gün 4 bin 900, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyorlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltıyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor.

Geçen Ramazan ayında düzenlenen iftar programından el edilen geliri Gazze’ye bağışlayan İletişim Platformu, bu yıl da Çad’da su kuyusu yaptırmak için iftar programı düzenledi ve toplanan geliri su kuyusu açılması için İHH’ya bağışladı.

Programda toplanan para ile Çad’ın N’Djamena bölgesinde 360 ailenin yaşadığı Angabo Chadara Talata Köyü’nde 45 metre derinliğe sahip bir su kuyusu açıldı.  Kuyu, bölgede temiz su sıkıntısı yaşayan insanların su ihtiyacını giderdi.

Su kuyusu için desteğini esirgemeyen tüm  üyelerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.

Yukarı Çık